Beneficis de ballar swing

Hola!

Tots sabem que fer exercici es beneficiós tot i que encara que ho sabem, a vegaes ens costa fer-ho regularment. Una de les formes de fer exercici de manera alegre, divertida mentre s’escolta música, es ballant .

Hi ha molts tipus de ball que es poden practicar en diferents llocs i ambients. A nosaltres ens encanta ballar swing! És una  excel·lent forma de fer exercici, de desconectar i d’estar en el moment present, oblidant-nos de preocupacions i de l’estrès.

Un dels grans beneficis del ball es estar en el moviment , sens dubte, ja que al concentrar-nos en los passos oblidem la resta de coses, a més de gaudir de la música swing i de fer-nos somriure!

b

Encara que aquests son només alguns dels beneficis que té aquest exercici…

BENEFICIS DE BALLAR SWING

1. Excelent exercici

El ball és un exel·lent exercici cardiovascular, augmenta la nostra capacitat pulmonar, millora la flexibilitat i la fermesa dels músculs.

Ens ajuda a conèixer el nostre propi cos i a educar els nostres hábits posturals, etc.

Todo això prevè l’envelliment.

2. Ossos forts, articulacions lubricades

El ball ajuda en la prevenció i el tractament de la osteoporosi. Ademés, manté les articulacions lubricades, cosa que ajuda a prevenir l’artritis.

3. Ajuda  a aprimar

Ballant es cremen calories, més com més intens i rápid sigui el ball. Per tant es combat el sobrepès.

4. Es nota en la sang

Parlem del nivell de colesterol: Ballar augmenta els nivells del anomenat colesterol bò (HDL) i disminueix els del dolent (LDL). A les persones amb diabetis, ademés, els ajuda a controlar el nivell de glucosa a la sang.

5. El cervell també treballa

Mentre ballem es fa exercici mental mentre es recorden els passos i estem concentrats.

Estimula els dos hemisferis celebrals.

És un bon antídot contra l’envelliment cerebral, ja que mentre ballem hem de prendre decisions ràpides i per tant, manté despertes les nostres neurones. Segons diferents estudis podria ajudar a reduir els riscs d’alzheimer

6. Equilibri i coordinació

Ballant s’ha de mantenir l’equilibri en multitud de posicions diferents. Això ajuda a enfortir els músculs, disminuint la propensió a determinades lesions en la nostra vida quotidiana. A més, millora la coordinació i els reflexos.

7. Interacció social

Ademés de ser un entrenament i un exel·lent exercici físic, el ball pot constituir una oportunitat per relacionar-nos amb altres persones,  ens permet conèixer gent nova i  inclús per fer noves amistats

8. Relaxa la nostra ment

Ens ajuda a estar en el moment present, deixant a un costat les preocupacions que podem tenir. Ens ajuda a desconectar i oblidar-nos de la resta, amb tot combatim eficaçment  l’estrès i la depressió.

El ball uneix. Persones molt diferents, de procedencies diverses poden moure’s al ritme d’una mateixa peça i compartir una afició o interès i això obra la ment i expandeix l’esperit.

9. Millora l’autoestima

Abans de ballar en públic, la persona cuida el seu aspecte. Al ballar, aprendre uns passos i veure que van sortint bé, augmenta l’autoestima i la confiança en un mateix.

Augmenta la creativitat dels baillarins, al desenvolupar nous passos i variacions sobre passos que ja sap.

10. Som més feliços

Gràcies a la pujada d’endorfines propiciada pel ball, estem de més bon humor, sonriem més i som més feliços.

 

Mai és massa tard per començar a ballar i beneficiar-se dels beneficis del ball. No cal ser un ballador professional, només és necessari fer classes del tipus que sigui algun día entre setmana o en cap de setmana.

Tal i com va dir o l’escriptora Vicky Braum “Hi ha dreceres per la felicitat  i el ball n’és un d’ells”

Ens ballem,

In&Out

Anuncios

Autor:

Aprender por dentro, para vivir por fuera

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s